Gerard tető tesztek - segítség a döntéshez...

A Gerard tetőcserép a legmagasabb kategóriát képviseli a kiselemes cserepeslemezek között. Kutatás- fejlesztésben, minőségben, élettartamban, szín és formavilágban egyedülálló tetőfedő anyag. Anyagának és alkalmazás-technológiájának köszönhetően mindenütt megállja a helyét. De nézzük egy kicsit konkrétabban...

 • Földrengésálló. Még soha sem regisztráltak olyan összedőlt épületet, amelyet Gerard tetőcsalád fedett. Számos feljegyzés bizonyítja, hogy a Gerard tetőcseréppel fedett házak még erős földrengés esetén is épek maradtak, míg más épületek héjazatuk nagy súlya miatt összedőltek.
   
 • Viharálló. 
Cserépfedés viharban A különbség
 
Gerard szélcsatorna kisérlet

 
Gerard, vagy régi nevén Decrabond bemutató

 • Minden tetőcserép szorosan egymásba kapaszkodik és 8 ponton, a tetőcserép orra felől megmozdíthatatlanul rögzítésre kerül. Ez a rögzítési mód megakadályozza a beázást, valamint garantálja, hogy a tetőcserepek még szélsőségesen erős szélviharok, hurrikánok, tájfunok esetén sem mozdulnak ki a helyükről. A Gerard tetőcsalád felhőszakadáskor és hóviharban is biztonságot nyújt a beázás ellen.
  Gerard tetőcsalád kibírta az egy utasszállító repülőgép hajtóműve által szimulált 160 km/óra nagyságú szelet is, mely szélbe esőgéppel 200 mm/óra intenzitású csapadéknak megfelelő vizet permeteztek. A különleges formatervezésnek és rögzítési technológiának köszönhetően a tető nem sérült, nem ázott át, minden tetőcserép a helyén maradt.

 

 • Beázásmentes. A vízállósági próbánál 60 km/h szélsebesség mellett a víz folyási sebessége 0,17 l/s volt, ami megfelel 50 l/s négyzetméterenkénti ferdén verő eső vízterhelésének. A próba eredményeképpen sehol sem fedeztek fel vizet a tető alatt.

 

 • Teherbíró. A 24 órán keresztül tartó mechanikai vizsgálat során a legnagyobb terhelésként 3,7 kN/m2-t használtak. A vizsgált elemeken semmiféle deformáció nem mutatkozott. 50 cm hóterhelés mellett is végeztek vizsgálatot, de deformációt itt sem tapasztaltak.

 

 • A Gerard tetőcsalád nem igényli villámhárító alkalmazását, hiszen a cserépben lévő acéllemez-tartalom (0,4 mm) az összes szerkezethez képest elhanyagolható, így az semmiféle vonzó hatást nem gyakorol a villámokra.

 

 • Jégálló. Jégverés esetén a Gerard tetőcserepeken még a 3cm-es jégdarabok sem képesek sérülést okozni. A nagyméretű, pld. 9 cm-es jégdarabok már okozhatnak kisebb horpadásokat a tetőcserepeken, de továbbra sem károsítják a felületi bevonatot, vagy az acéllemezt, ennél fogva a tetőcserepek időjárás-állósága megmarad.

 

 • Tűzálló. A Gerard tetőcserepek világszerte teljesítették a szigorúbbnál szigorúbb tűzállósági vizsgálatokat. Tűz esetén az éghetetlen acél alaplemez és a felületi bevonat megakadályozza a láng szétterjedését. A Gerard tetők pillekönnyű természetüknél fogva számottevően csökkentik a tetők beomlásának veszélyét.

 

 

 • Időtálló Mérési eredmények szerint a legfelső bevonati rétegként alkalmazott speciális akrilgyanta és az ebbe ágyazott kőzúzalék bármilyen mostoha időjárási vagy környezeti hatásoktól, így a legerősebb UV sugárzástól és a mohák megtelepedésétől is megvédi az alatta lévő rétegeket.

 

 • UV álló. A gyártó cég által végzett 5000 órás UV öregítés vizsgálat - ami 10 éves természetes öregedéssel egyenértékű - nagyon kedvező eredménnyel zárult. A színtartóság mérése a nemzetközi L.A.B. skála szerint történt. Az eredmények azt mutatták, hogy mind a tizenegy szín esetében a színkopás elhanyagolható, köszönhetően a természetes, festékanyagot nem tartalmazó Új-zélandon bányászott kőzúzalék bevonatnak. Az ezüstszürke színű Gerard cserép pedig hab a tortán, hiszen az Egyesül Államokban elnyerte az Energy Star védjegyet.

    

Ugye, most már Önnek is könnyű a választás...

Egyéb Gerard termékinformációk

 

Forrás: Ahi-Roofing Kft.

Rólunk mondták

Megrendelőink mesélik el, hogy hogyan zajlott le náluk a tetőfelújításunk.

Gerard tető, Szigliget
Az interneten sok utánajárás alapján és a legjobb referenciák miatt választottuk a Beck Tetőszerviz Kft.-t. Nyugot szívvel ajánlom őket mindenkinek. A munkájuk jól szervezett, pontos, precíz,...
Gerard tető, Budapest
Köszönettel megkaptam a számlát, átutaltam. A fiúk remek munkát végeztek, szombatra virradó éjjel a "terhelési próba" is megtörtént egy rendkívül intenzív felhőszakadással.   Hálás...
A számla tökéletes. Az összeget átutaltam , remélem még a mai nap megérkezik. Még egyszer köszönjük szépen a jó és szép  munkát, a pontosságot, a precízséget és nem utolsó sorban a...
Gerard tető, Vasszécseny
Az interneten találtam a Beck Tetőre. A kedvező vélemények, az udvarias, mindenre kiterjedő tájékoztatás és a korrekt ár miatt választottuk őket. Bátran ajánlom őket mindenkinek. A munkájuk szakszerű...
Gerard tető, Révfülöp
Kedves Beck Krisztina!   A számlát és a garancialevelet megkaptam. Mindkettőt megőrzöm, természetesen. Köszönet a professzionális kivitelezésért, a gondos, pontos, megbízható...

Gerard tetőt keres az Ön közelében?

Nézze meg referencia térképünket, mert lehet, hogy az Ön közelében is van egy.
Több mint 100 településen, több mint 500 Gerard tetőnk áll a rendelkezésére.