Gerard tető tesztek - segítség a döntéshez...

A Gerard tetőcserép a legmagasabb kategóriát képviseli a kiselemes cserepeslemezek között. Kutatás- fejlesztésben, minőségben, élettartamban, szín és formavilágban egyedülálló tetőfedő anyag. Anyagának és alkalmazás-technológiájának köszönhetően mindenütt megállja a helyét. De nézzük egy kicsit konkrétabban...

 • Földrengésálló. Még soha sem regisztráltak olyan összedőlt épületet, amelyet Gerard tetőcsalád fedett. Számos feljegyzés bizonyítja, hogy a Gerard tetőcseréppel fedett házak még erős földrengés esetén is épek maradtak, míg más épületek héjazatuk nagy súlya miatt összedőltek.
   
 • Viharálló. 
Cserépfedés viharban A különbség
 
Gerard szélcsatorna kisérlet

 
Gerard, vagy régi nevén Decrabond bemutató

 • Minden tetőcserép szorosan egymásba kapaszkodik és 8 ponton, a tetőcserép orra felől megmozdíthatatlanul rögzítésre kerül. Ez a rögzítési mód megakadályozza a beázást, valamint garantálja, hogy a tetőcserepek még szélsőségesen erős szélviharok, hurrikánok, tájfunok esetén sem mozdulnak ki a helyükről. A Gerard tetőcsalád felhőszakadáskor és hóviharban is biztonságot nyújt a beázás ellen.
  Gerard tetőcsalád kibírta az egy utasszállító repülőgép hajtóműve által szimulált 160 km/óra nagyságú szelet is, mely szélbe esőgéppel 200 mm/óra intenzitású csapadéknak megfelelő vizet permeteztek. A különleges formatervezésnek és rögzítési technológiának köszönhetően a tető nem sérült, nem ázott át, minden tetőcserép a helyén maradt.

 

 • Beázásmentes. A vízállósági próbánál 60 km/h szélsebesség mellett a víz folyási sebessége 0,17 l/s volt, ami megfelel 50 l/s négyzetméterenkénti ferdén verő eső vízterhelésének. A próba eredményeképpen sehol sem fedeztek fel vizet a tető alatt.

 

 • Teherbíró. A 24 órán keresztül tartó mechanikai vizsgálat során a legnagyobb terhelésként 3,7 kN/m2-t használtak. A vizsgált elemeken semmiféle deformáció nem mutatkozott. 50 cm hóterhelés mellett is végeztek vizsgálatot, de deformációt itt sem tapasztaltak.

 

 • A Gerard tetőcsalád nem igényli villámhárító alkalmazását, hiszen a cserépben lévő acéllemez-tartalom (0,4 mm) az összes szerkezethez képest elhanyagolható, így az semmiféle vonzó hatást nem gyakorol a villámokra.

 

 • Jégálló. Jégverés esetén a Gerard tetőcserepeken még a 3cm-es jégdarabok sem képesek sérülést okozni. A nagyméretű, pld. 9 cm-es jégdarabok már okozhatnak kisebb horpadásokat a tetőcserepeken, de továbbra sem károsítják a felületi bevonatot, vagy az acéllemezt, ennél fogva a tetőcserepek időjárás-állósága megmarad.

 

 • Tűzálló. A Gerard tetőcserepek világszerte teljesítették a szigorúbbnál szigorúbb tűzállósági vizsgálatokat. Tűz esetén az éghetetlen acél alaplemez és a felületi bevonat megakadályozza a láng szétterjedését. A Gerard tetők pillekönnyű természetüknél fogva számottevően csökkentik a tetők beomlásának veszélyét.

 

 

 • Időtálló Mérési eredmények szerint a legfelső bevonati rétegként alkalmazott speciális akrilgyanta és az ebbe ágyazott kőzúzalék bármilyen mostoha időjárási vagy környezeti hatásoktól, így a legerősebb UV sugárzástól és a mohák megtelepedésétől is megvédi az alatta lévő rétegeket.

 

 • UV álló. A gyártó cég által végzett 5000 órás UV öregítés vizsgálat - ami 10 éves természetes öregedéssel egyenértékű - nagyon kedvező eredménnyel zárult. A színtartóság mérése a nemzetközi L.A.B. skála szerint történt. Az eredmények azt mutatták, hogy mind a tizenegy szín esetében a színkopás elhanyagolható, köszönhetően a természetes, festékanyagot nem tartalmazó Új-zélandon bányászott kőzúzalék bevonatnak. Az ezüstszürke színű Gerard cserép pedig hab a tortán, hiszen az Egyesül Államokban elnyerte az Energy Star védjegyet.

    

Ugye, most már Önnek is könnyű a választás...

Egyéb Gerard termékinformációk

 

Forrás: Ahi-Roofing Kft.

Rólunk mondták

Megrendelőink mesélik el, hogy hogyan zajlott le náluk a tetőfelújításunk.

Gerard tető, Tapolca
- Kedves Erika. Kérem, mondja el, hogyan vágtak bele abba, hogy a tetőfelújítás végett kivitelezőt kell keresni? Kb. 10 éve láttuk, hogy gond lesz a tetővel, azóta gyűjtögettünk a megvalósításhoz...
Gerard tető, Budafok
Számtalanszor előfordult már, hogy több tetővel is megbíztak bennünket egy családon belül. A Pataki család is egy ilyen család.  Nagyon köszönjük és sok boldogságot kívánunk az egész családnak!...
Gerard tető, Szigliget
Az interneten sok utánajárás alapján és a legjobb referenciák miatt választottuk a Beck Tetőszerviz Kft.-t. Nyugot szívvel ajánlom őket mindenkinek. A munkájuk jól szervezett, pontos, precíz,...
Gerard tető, Budapest
Köszönettel megkaptam a számlát, átutaltam. A fiúk remek munkát végeztek, szombatra virradó éjjel a "terhelési próba" is megtörtént egy rendkívül intenzív felhőszakadással.   Hálás...
A számla tökéletes. Az összeget átutaltam , remélem még a mai nap megérkezik. Még egyszer köszönjük szépen a jó és szép  munkát, a pontosságot, a precízséget és nem utolsó sorban a...

Gerard tetőt keres az Ön közelében?

Nézze meg referencia térképünket, mert lehet, hogy az Ön közelében is van egy.
Több mint 100 településen, több mint 500 Gerard tetőnk áll a rendelkezésére.