Gerard tető karbantartása

Gerard tető karbantartása

 

A legtöbb tető, egy olyan építményszerkezet, amelynek a hatékony működéséhez rendszeres karbantartás kell. A Gerard tetőknél egy picit más a helyzet. Itt nincs felfagyás, repedés, a szél sem bontja meg és nem is törik.

Az egész élettartama alatt masszívan vízzáró marad. Egy nagy vihar után sem szükséges különösebb tetőátnézésre szakembert hívni. Amikre jó ha figyelünk, azok a tető áttörések és falszegélyek vizsgálata pár évente, vápák tisztán tartása. Tél előtt, ha sok fa van a tető közelében, akkor a faleveleket letakaríthatjuk a tetőről és a csatornákból. A tetőről lefolyó víz útját mindig tisztán kell tartani.

Nagy kérdés szokott lenni a mohásodás és a zuzmók megjelenése. Mi még nem találkoztunk olyan Gerard tetővel, amely a moha, vagy zuzmó miatt ázott volna vissza (ez mondjuk nem zárja ki azt, hogy létezhet olyan eset is). Ez legtöbbszőr csak esztétikai hiba, amit könnyen lehet orvosolni. Le lehet a Gerard tetőt magasnyomású mosóval is mosni, de van egy speciálisan erre kifejlesztett terméke is a Gerard Roof Guard terméke (PDF), amivel le kell permetezni a tetőt.

Gerard Roof Guard

A Gerard tetők karbantartási költsége jóval kisebb a cseréptetőkénél, esztétikuma kiváló, alapból viharálló tető és nagyon nagy előnye a kis súlya, mely átlagosan hatoda a cseréptetőknek.

A Gerard tetőjének karbantartását nyugodtan bízza ránk. Mi kivitelezzük.