Gerard tető - Tévhitek és kérdések

Több, mit 20 éves Gerard pályafutásunk során számos kétellyel találkoztunk már. Most összeszedtük a leggyakoribbakat és megválaszoljuk.

  1. Ez a Gerard tető olyan könnyű. Nem viszi el a szél? Nem. Sőt, rögzítés technikájából kifolyólag viharálló fedést lehet vele készíteni alapból, nem kell hozzá viharkapocs, vagy bármi más.
  2. Olyan vékony. Nem gyűrődik össze, vagy szakad ki? Nem. Sokkal ellenállóbb a cserepeknél. A Gerard tető nem tud törni, maximum horpad, mely könnyedén javítható. A horpadás ellenére vízzáró marad, ellentétben a cseréppel.
  3. Szép színekben kapható, de nem fog kifakulni? Minimálisan. A kőzúzalék, amivel bevonják keramizált kő. 
  4. Szép ez a Gerard tető, de biztos nem tudnék alatta aludni, ha esik. Mennyire hangos? Igazából semennyire. Kis eleme révén és a kőzúzaléknak köszönhetően nem alakul ki rajta zavaró hanghatás.
  5. Hát, az én öreg házamra nem való ilyen anyag. Ellenkezőleg. A Gerard tető kis súlyából fakadóan kiválóan alkalmas régi tetők felújítására. Régen más keresztmetszetű fákat használtak, vagy bontottat, vagy ami éppen volt és betonkoszorú sem készült sokszor. Az ilyen tetők nem nagyon bírják a nehéz cserépfedéseket.
  6. Ez fém? Na akkor jó drága lesz a sok hófogó, mert ezen csak úgy szánkázik lefele a hó. Nem. A Gerard tetők kőzúzalékos bevonata megfogja a havat és ez által egyenletesen is oszlik el a súly az egész tetőn. Nem igényel külön hófogást a tetőn.
  7. Ha cserép lesz a tetőmön, ki kell pakolnom az egész udvart, hogy elférjen a 6 raklap. Ha Gerard tetőm lenne, mennyi hely kell neki? Akár egy raklapra is elférhet. A raklapot nem kell visszavinni, nincs betétdíj. Egy raklapra típustól függően, akár 162 m2 is ráfér.
  8. Mennyivel tart tovább a tetőcserém, ha Gerard tetőt készítetek? Nem, hogy tovább, hanem előbb lesz kész. Könnyen mozgatható és fedhető, egy ember akár több m2-t is el tud vinni.
  9. Ez nem fog nekem felfagyni? Nem, mert nem tud. Abszolút fagyálló.
  10. 50 év garancia? Én azt már úgysem érem meg. Sajnos lehet, de a gyerekek, unokák, örökösök igen. Arról nem is beszélve, hogy az épület a Gerard tetővel többet is fog érni.

 

Ha biztosra szeretne menni, látogasson el bemutató telephelyünkre, vagy lépjen kapcsolatba velünk és segíteni fogunk.

Várjuk hívását.