Tetőfelújítás Gerard tetővel

Napjainkban eléggé felgyorsult a tetőfelújítás. A tetőfelújítók számos lehetőség közül válogathatnak. Vannak könnyű tetők és tetőcserepek. Mi azt valljuk, hogy öreg tetők felújításához jobb megoldást nyújtanak a könnyű tetők. Ezek közül az egyik legjobb megoldás a Gerard tető. Az alábbi táblázattal Ön is megbizonyosodhat a Gerard tető sokoldalúságával.

 

Gerard tető összehasonlító táblázat
Adott körülmények Gerard tető Tetőcserép
Nagy szarufaközök egyszerűen álkalmazható megerősítés ajánlott
Nincs betonkoszorú egyszerűen alkalmazható megerősítés ajánlott
Vékonyabbak a szarufák egyszerűen alkalmazható megerősítés ajánlott
Tetőhajlásszög 12°-15° között alkalmazható korlátozott lehetőségek
kg/m2 6-7 35-88
Viharállóság igen, alapból talán (a jégeső kérdéses): plusz rögzítőkkel és plusz munkával
Mozgathatóság (pl:160m2) kisautó ~(1 raklap)

darus teherautó ~(6-7 raklap)

Palafelújításra bontás nélkül (gyengébb, jó szerkezetnél) igen nem ajánlott

 

Bontás nélküli palafelújítás
Gerard hódfarkú tető

Ha nehezebb fedőanyaggal szeretnénk tetőfelújítást végezni, akkor fontos számolnunk a megerősítés (plusz faanyagok és a hozzá tartozó kiegészítők díjai és az ezekhez kapcsolódó munkadíjak) többletköltségével és nem utolsó sorban azzal a hellyel, amit elvesz a térből a székállás, vagy a fogópárok. És persze az a többletteher, amit az épületnek (falak, alap, födém stb) el kell bírni a téli hóterhen és szélnyomáson felül.

 

Gerard tető rőgzítésének hatékonysága

Hosszútáblás lemezek alapfedése

Tetőcserép alapfedések

Gerard tető alapfedése

Nem viharálló Nem viharálló Viharálló
Fotó: gerardroofs.eu

 

 

A megfelelő fedőanyag kiválasztásokor a statikai szempontokat figyelembe kell venni. A Gerard tető a szélcsatorna vizsgálatnál 160 km/h erejű szélnek is ellenállt, de a valós életben már többet is bizonyított. Palatető, vagy öreg tetők felújítására hosszútávú, biztonságos és gazdaságos választás a Gerard tetőfelújítás.

Több, mit 20 éves Gerard pályafutásunk során számos kétellyel találkoztunk már. Most összeszedtük a leggyakoribbakat és megválaszoljuk.

  1. Ez a Gerard tető olyan könnyű. Nem viszi el a szél? Nem. Sőt, rögzítés technikájából kifolyólag viharálló fedést lehet vele készíteni alapból, nem kell hozzá viharkapocs, vagy bármi más.
  2. Olyan vékony. Nem gyűrődik össze, vagy szakad ki? Nem. Sokkal ellenállóbb a cserepeknél. A Gerard tető nem tud törni, maximum horpad, mely könnyedén javítható. A horpadás ellenére vízzáró marad, ellentétben a cseréppel.
  3. Szép színekben kapható, de nem fog kifakulni? Minimálisan. A kőzúzalék, amivel bevonják keramizált kő. 
  4. Szép ez a Gerard tető, de biztos nem tudnék alatta aludni, ha esik. Mennyire hangos? Igazából semennyire. Kis eleme révén és a kőzúzaléknak köszönhetően nem alakul ki rajta zavaró hanghatás.
  5. Hát, az én öreg házamra nem való ilyen anyag. Ellenkezőleg. A Gerard tető kis súlyából fakadóan kiválóan alkalmas régi tetők felújítására. Régen más keresztmetszetű fákat használtak, vagy bontottat, vagy ami éppen volt és betonkoszorú sem készült sokszor. Az ilyen tetők nem nagyon bírják a nehéz cserépfedéseket.
  6. Ez fém? Na akkor jó drága lesz a sok hófogó, mert ezen csak úgy szánkázik lefele a hó. Nem. A Gerard tetők kőzúzalékos bevonata megfogja a havat és ez által egyenletesen is oszlik el a súly az egész tetőn. Nem igényel külön hófogást a tetőn.
  7. Ha cserép lesz a tetőmön, ki kell pakolnom az egész udvart, hogy elférjen a 6 raklap. Ha Gerard tetőm lenne, mennyi hely kell neki? Akár egy raklapra is elférhet. A raklapot nem kell visszavinni, nincs betétdíj. Egy raklapra típustól függően, akár 162 m2 is ráfér.
  8. Mennyivel tart tovább a tetőcserém, ha Gerard tetőt készítetek? Nem, hogy tovább, hanem előbb lesz kész. Könnyen mozgatható és fedhető, egy ember akár több m2-t is el tud vinni.
  9. Ez nem fog nekem felfagyni? Nem, mert nem tud. Abszolút fagyálló.
  10. 50 év garancia? Én azt már úgysem érem meg. Sajnos lehet, de a gyerekek, unokák, örökösök igen. Arról nem is beszélve, hogy az épület a Gerard tetővel többet is fog érni.

Ha tetőfelújítás előtt áll, akkor keressen minket és a szaktanácsadóink segíteni fognak Önnek a legmegfelelőbb tetőmegoldás megtalálásában.