A Gerard tető története

Több mint 50 éve az új-zélandi feltaláló és vállalkozó, Lou Fisher megalkotta a világ első, kőzúzalék bevonattal ellátott, préselt acél tetőcserepét, és ezzel létrehozta egy kivételesen megbízható márka alapjait, amelyet ma Gerard tető néven ismer a világ. E technológiát illetően, az eltelt évtizedekben folyamatosan megőriztük globális piacvezető szerepünket, mely a folyamatos fejlesztéseknek, a kiemelkedő minőségre törekvő gyártástechnológiai eljárások következetes betartásának, valamint a legszélesebb vásárlói igényeket kielégítő ügyfélszolgálati magatartásnak köszönhető. A Gerard tetőfedő rendszerek mögött Új-Zéland legnagyobb építőipari vállalatcsoportja, a Fletcher Building áll.

A Gerard tetők a világ 120 országában megtalálhatók, ahol több mint egymillió lakó- és nem lakócélú épületet védenek és díszítenek. A Gerard tetők iránt világszerte jelentkező kereslet gyors és hatékony kielégítése, valamint a legmagasabb szintű minőség és kiszolgálás kockáztatásának elkerülése érdekében, a vállalatcsoport gyártóüze mekkel rendelkezik Új-Zélandon, Magyarországon, az Egyesült Államokban és Malajziába

 

Környezettudatosság

Anyavállalatunk már 50 éve elkötelezettje a környezettudatos termékgyártásnak.

A Gerard termékek gyártástechnológiáját Új-Zélandon, a világ egyik legtisztább, iparilag legkevésbé szennyezett környezetében fejlesztette ki, és ezt a környezetbarát technológiát telepítette Magyarországra is.

Alapanyagainak köszönhetően a Gerard termékek tartósak, hosszú élettartammal rendelkeznek és újrahasznosíthatók, ezért lehetővé teszik, hogy adott időegység alatt  kevesebb nyersanyagot használjunk fel új termékek előállítására, csökkentve ezzel az előállítás során fellépő környezetterhelést is.

A Gerard tetőről összegyűjtött esővíz a vizsgálatok szerint megfelel az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ivóvízre vonatkozó minőségi előírásainak. Azonban az esővíz összegyűjtését csak 2-3 alapos eső után javasolt megkezdeni, miután a tető már kellően megtisztult.

 

Gerard tetőcsalád elemei nem bocsátanak ki gázokat, vagy vízben oldódó anyagokat; lebomlásuk rendkívül lassan, sok-sok évtizeden keresztül megy végbe. Az acél tetőfedő anyag végső megsemmisítésére újrahasznosításkor kerül sor, melynek során ismételten acéltermékek készülnek belőle.

Az emberek felismerik az élvonalbeli tetőt és gyakran meglepődnek, hogy mindent egybevéve az 50 éves időjárásállósági garanciát nyújtó GERARD hosszú távon számolt összköltsége a kerámia vagy betoncserép tetőkéhez hasonló. Vízparton, magas szeles helyeken a GERARD tető még kevésbé drágább más gyártókhoz képest, mert nem igényel különleges anyagokat és rögzítéseket, hogy kibírja a szélsőséges viszonyokat.

 

 

Kapcsolódó cikkek: